Walvisbunker

Ontdek de historische Atlantikwall bij de Zeepeduinen en Slot Haamstede op Schouwen. Deze indrukwekkende verdedigingslinie bestond uit tientallen bunkers, waaronder de Walvisbunker: een commandobunker van het type 117a, gelegen op het hoogste duin. Vanuit hier hadden de Duitsers het commando over alle verdedigingswerken op Schouwen tijdens WOII.

Naast de Walvisbunker zijn er nog veel andere bunkers te vinden, waaronder standaardmodellen die in de hele Atlantikwall voorkomen, manschappenonderkomens en een hospitaalbunker. Het St├╝tzpunkgruppe Schouwen, een uitgebreid complex van tientallen bunkers in de duinen van Schouwen en in het Slotbos van kasteel Haamstede, was bedoeld om de kust en het vliegveld Haamstede te verdedigen tegen een geallieerde invasie.

Bezoek deze unieke locatie en ontdek de geschiedenis van de Atlantikwall en de Walvisbunker. Bewonder de gepantserde observatiekoepel op het dak van de bunker en bekijk de ruimtes voor een radio, officieren, voorraden en de mitrailleurpost voor de verdediging van de bunker zelf.

Neem alvast een kijkje