Verhalen op Schouwen-Duiveland

Daar waar mensen zijn, zijn verhalen. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal. Een anekdote van vroeger, een succesvol ondernemersverhaal of een tip over wat te doen op Schouwen-Duiveland. In elk verhaal zit een stukje trots en hoe mooi is dat om ook te kunnen delen? Op deze pagina vind je verhalen terug van de eilandbewoners, streekproducten en ondernemers. 

 • Verhalen van eilanders

  Sommige eilanders zijn hier geboren en getogen. Andere op latere leeftijd hier naar toe verhuisd. Eén ding is zeker: ze hebben allemaal iets met Schouwen-Duiveland.

  Verhalen van eilanders Co Schot over zilte groenten
 • Verhalen van streekproducenten

  Schouwen-Duiveland kent mooie streekproducten, maar hoe zit het eigenlijk met het verhaal erachter? Wie zijn de mensen achter deze producten? 

  Verhalen van streekproducenten Op-Schouwen-Duiveland-Wijnstokken-Met-Rijpe-Druiven
 • Verhalen van ondernemers

  Schouwen-Duiveland kent vele ondernemers, maar weet de omgeving wel wat zij doen? In deze serie delen we verhalen van ondernemers met bijzondere producten en ambities. 

  Verhalen van ondernemers Op-Schouwen-Duiveland-Vrouw-Bezig-In-Vitro-Plus-lab

honderd kilo peren

Restauranteigenaar Cees Snijders besluit dat het tijd is om een gin met lokale producten van Schouwen-Duiveland te produceren. Zijn verhaal van horecaman tot succesvolle verkoper én marketeer. 

Lees het hele verhaal
SchoDu Gin

Kweken van miljoenen varens

Op Moederdag geven wij onze moeders vaak een bos bloemen cadeau, maar wist je dat het in Amerika gebruikelijk is om je moeder een varen te geven? Veel van deze varens worden gekweekt op Nederlandse bodem en wel door Vitro Plus. “Wij verkopen ongeveer 45 miljoen varens per jaar. Onze grootste afnemer? Amerika staat met stip bovenaan.”

Lees het hele verhaal
Op-Schouwen-Duiveland-Bedrijf-Vitro-Plus-In-Burgh-Haamstede-kweken-Van-Varens