Welkom op Schouwen-Duiveland

Je kijkt vast rond op deze pagina’s omdat je plannen hebt met of op Schouwen-Duiveland. Omdat je er woont en eens een ander stuk van je eiland wilt ontdekken of omdat je er op vakantie gaat en wil gaan genieten van de relaxte eilandsfeer, de rust in de natuur en de ruimte. En het is natuurlijk optimaal genieten van al die dingen wanneer iedereen goed rekening houdt met elkaar.  
 
Daarom roepen we je op om Schouwen-Duiveland (of het gebied waar je wilt gaan recreëren) net zo mooi en leuk (achter) te laten als je het aantrof. Kom jij hier voor rust, ruimte en natuurschoon… zorg dan ook dat iemand anders daarvan kan genieten zoals je dat zelf ook het liefst doet. Even een paar voorbeelden op een rij van hoe je eigenlijk heel simpel al kunt bijdragen aan een mooi eilandgevoel: 

Ruim je afval op 
Zo blijft het eiland mooi. Ben je in een fanatieke bui, dan kun je ook ploggen (joggen en afval opruimen in één). Of doe mee aan één van de activiteiten om het eiland schoon te houden. 

Veroorzaak geen geluidsoverlast  
Zo kunnen we allemaal de zee beter horen. Heerlijk toch? 

Niet wildplassen 
Dit is gelijk het perfecte excuus om een fijne horecagelegenheid aan te doen. 

Op de aangewezen paden blijven

Om de natuur en zijn bewoners zo min mogelijk te verstoren, vragen we je vriendelijk om op de paden te blijven. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te picknicken in de duinen, verstoort dit het natuurlijke leefgebied.

Parkeer op parkeerterreinen en in de -vakken  
Het zorgt dat de straten er een stuk overzichtelijker uitzien en je voorkomt gevaarlijke situaties. Meer over bereikbaarheid en parkeren.
 
Vakantiegangers en inwoners 
Ben je hier als recreant, dan ben je te gast op het eiland. De inwoners van Schouwen-Duiveland zijn trots op hoe mooi hun eiland is en dat delen ze maar wat graag met je. Tegelijk is het zo dat jij vakantie hebt wanneer je op Schouwen-Duiveland bent en zij misschien wel niet. Houd daar een beetje rekening mee en wees lief voor elkaar. Denk aan je buren als je een muziekje opzet en doe bijvoorbeeld even geen boodschappen wanneer er lange rijen zijn in de supermarkt. Je bent tenslotte vrij. Wat geeft het als de barbecue een uurtje later start?