Ervaar de zilte lucht

Met zijn ligging tussen het Grevelingenmeer, de Oosterschelde en de Noordzee is de ideale plek om Schouwen-Duiveland te ontdekken vanaf het water. Op het water is voor iedereen voldoende te beleven. Gek op avontuur en ben je een fervent watersporter? Trotseer de ruige golven van de Noordzee. Houd je het liever wat rustiger? Huur dan een SUP-board en ga op ontdekkingstocht op het Grevelingenmeer. Benieuwd wat er onder water zoal leeft? Ga duiken of snorkelen in de Oosterschelde. 

Activiteiten - in de lente

De strijd tegen het water

Met de aanleg van de Deltawerken genieten inwoners en bezoekers nu vooral van de voordelen hiervan: vakantie vieren aan zee, watersporten op het Grevelingenmeer én genieten van zeevruchten. Vroeger was dat wel anders. Kom meer te weten over de eeuwenlange strijd tegen het water.

Ontdek de strijd
Oosterschelde storm bij Oosterscheldekering

Op avontuur in waterrijk - Schouwen-Duiveland

Bescherming van de Hollandse Delta

Vroeger was Schouwen-Duiveland een redelijk geïsoleerd eiland. Inmiddels liggen er vele verbindingen met andere Zeeuwse eilanden. Denk bijvoorbeeld aan de Brouwersdam en de Oosterscheldekering. Deze en ook andere verbindingen behoren tot de Deltawerken, het verdedigingssysteem tegen hoogwater uit zee. 

Bekijk de Deltawerken
Oosterschelde storm bij Oosterscheldekering