Eten en drinken

Schouwen-Duiveland wil je ervaren met je zintuigen. Van de wind in je haren tot de smaak op je tong. Een eiland dat je moet proeven om te kunnen geloven hoe mooi het is. Er worden hier zalige producten geteeld en gemaakt (van wijn tot mosselen) en het eiland barst van de locaties voor proeverijen, picknicks en eettentjes om je vingers bij af te likken.

Zo uit de natuur

Zeeuwse mossels en oesters zijn een delicatesse. Net als zeewier en zeekraal. Chefkoks verwerken ze in de mooiste gerechten. Wist je dat ze deze kwaliteitsproducten uit de Oosterschelde en Noordzee halen? Zeegroenten mag je alleen plukken met een vergunning. Zeevruchten rapen mag iedereen voor eigen gebruik. Trek je laarzen aan, neem een emmer mee en oogst je eigen zeevruchten.

Raap een eigen maaltijd
Culinair mosselpan

Culinaire adresjes - op Schouwen-Duiveland

Uit de streek

Zilt en zoet. Dat zijn de hoofdsmaken van de streekproducten van Schouwen-Duiveland. Zoet fruit, mierzoete bolussen aan de ene kant en zilte smaken aan de andere. Je kunt hier ook genieten van de onovertroffen Oosterscheldekreeft, mosselen, vers gerookte paling en palingbroodjes. Of dat nog niet genoeg is, wordt hier ook nog heerlijke witte wijn gemaakt en een authentieke gin – net zo weerbarstig en stevig als de wind die hier vaak waait. Proost! 

Ontdek streekproducten
Op-Schouwen-Duiveland-Polder-In-Storm

Waar schuif jij aan?