Plan je bezoek

Kom je naar Schouwen-Duiveland? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op je vakantie of dagje weg. 

 • Welkom op Schouwen-Duiveland!

  Je bent van harte welkom op Schouwen-Duiveland voor een dag, week of langere tijd. Hoe fijn is het dan als we rekening houden met elkaar? Daarom roepen we je op om Schouwen-Duiveland (of het gebied waar je wilt gaan recreëren) net zo mooi en leuk (achter) te laten als je het aantrof. Kom jij hier voor rust, ruimte en natuurschoon… zorg dan ook dat iemand anders daarvan kan genieten zoals je dat zelf ook het liefst doet. 

  Welkom op Schouwen-Duiveland! Zierikzee visserkotters meeuw
 • Bereikbaarheid

  Schouwen-Duiveland is goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Het eiland ligt centraal ten op zichte van Zuid-Holland en Brabant. Je bent er al in minder dan een uur vanaf Rotterdam, Breda en Antwerpen. Kom je per auto? Dan kun je parkeren op één van de gratis parkeerplaatsen in Zierikzee of op het Transferium Renesse.

  Bereikbaarheid Busstation Zierikzee
 • Duurzaamheid

  Het toerisme is hier enorm belangrijk. Schouwen-Duiveland zet zich actief in op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit en het versterken van de natuur. 

  Duurzaamheid
 • Evenementenkalender

  Op Schouwen-Duiveland valt altijd iets te doen, zien en beleven. Ook buiten het hoogseizoen zijn er tal van excursies, toneelvoorstellingen en concerten. 

  Evenementenkalender Brouwersdam - concert at sea
 • Toegankelijkheid

  Bedrijven op Schouwen-Duiveland zijn ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Via de website zie je een overzicht van alle voorzieningen voor mensen met een beperking en waar deze te vinden zijn.

  Toegankelijkheid Renesse centrum

Hier ligt Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een eiland en gemeente in de provincie Zeeland. Het eiland heeft een tweetal vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. De Oosterscheldekering gaat net als de Zeelandbrug naar Noord-Beveland.

Bekijk op kaart