Rijke geschiedenis en Zeeuwse cultuur

Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur op Schouwen-Duiveland. Van historische gebouwen tot bijzondere helden en indrukwekkende torens. Elk met een eigen verhaal. Of je nu een geschiedenisfanaat bent, of gewoon nieuwsgierig, deze pagina biedt een fascinerende kijk op het verleden van Schouwen-Duiveland. Lees verder over de bijzondere traditie Straô Rieën. Of bezoek dan één van de 8 musea om meer te leren over de geschiedenis van het eiland. 

Bezoek musea - op Schouwen-Duiveland

Straô Rieën

Straô Rieën is een jaarlijks terugkerende traditie op Schouwen-Duiveland. Bij dit evenement gaan paarden aan het eind van de winter onder grote belangstelling in optocht vanuit de dorpen naar het strand om hun benen en hoeven te helen met zeewater. Deze unieke traditie staat inmiddels ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  

Meer Straô Rieën
Erfgoed op Schouwen-Duiveland | Strao Rieen

Bescherming van de Hollandse Delta

Vroeger was Schouwen-Duiveland een redelijk geïsoleerd eiland. Inmiddels liggen er vele verbindingen met andere Zeeuwse eilanden. Denk bijvoorbeeld aan de Brouwersdam en de Oosterscheldekering. Deze en ook andere verbindingen behoren tot de Deltawerken, het verdedigingssysteem tegen hoogwater uit zee. 

Bekijk deltawerken
Erfgoed op Schouwen-Duiveland | Oosterscheldekering

Meer erfgoed - op schouwen-duiveland