Fietsen op Schouwen-Duiveland

Stap op en begin met fietsen op Schouwen-Duiveland. Er zijn hier eindeloos veel mooie plekken waar je naartoe kunt fietsen. Daarbij kun je zelf de route plannen, maar je kunt ook gebruik maken van allerlei bestaande routes. Kom je ook fietsen op Schouwen-Duiveland? 

Thematische fietsroutes

Op Schouwen-Duiveland vind je ook veel fietsroutes die verbonden zijn aan een (historisch) thema. Toen en nu voert je bijvoorbeeld langs historisch plekken en vertelt wat die geschiedenis nu nog te betekenen heeft. Expeditie Delta op Schouwen-Duiveland besteedt aandacht aan kustverdediging en de Deltawerken. Ook is er de Watersnoodroute vanuit Ouwerkerk die natuurlijk ook het Watersnoodmuseum aandoet. 

Bekijk alle fietsroutes

Wielrennen en lange afstandsroutes

Ben je zo iemand die een paar kuitenbijters van heuvels of duinen niet uit de weg gaat? Ben je na zo’n negentig kilometer fietsen nog zo fris als een hoentje? Ook voor jou zijn er genoeg fietsroutes op Schouwen-Duiveland. Zo is er de Zeeuwse Wind Wielerroute van maar liefst 126 km lang en voert naast Schouwen-Duiveland ook over de andere Zeeuwse eilanden. Hoe je deze route ook aflegt, je krijgt geheid met de zwaarste tegenstander te maken die je in Zeeland kunt tegenkomen: de wind. 

Bekijk route

Buitendijks fietsen

Probeer ook zeker een keer een stukje buitendijks fietspad mee te pakken. Daar ervaar je, op de grens van land en water, het echte eilandgevoel. En dat af en toe met een flinke dosis mee- of tegenwind en altijd mooi uitzicht. Je kunt langs bijna de hele zuidkust van Schouwen-Duiveland buitendijks langs de Oosterschelde fietsen. Als je heel veel geluk hebt, zie je hier ook bruinvissen. Ook aan de noordkant van het eiland ligt er een mooi stuk buitendijks fietspad tussen Brouwershaven en Den Osse. Hier kijk je uit over de Grevelingen en het eiland Dwars in den Weg. 

Kom fietsen op Schouwen-Duiveland

Bij de Fietscafés op Schouwen-Duiveland vind je diverse voorzieningen voor fietsers. De cafés staan aangegeven op de routeborden onderweg en op de online Fietsrouteplanner. Zij hebben fietsreparatiesets, EHBO-kits voor brokkenpiloten, routekaarten en vaak kun je je e-bike er ook opladen. Schouwen-Duiveland heeft dus alles te bieden wat je je maar wensen kunt, maar mocht je nou nóg meer willen, dan kun je ook een pontje pakken naar een van de andere Zeeuwse eilanden of de Brouwersdam. 

Meer fietsen - op Schouwen-Duiveland