Fietsen op Schouwen-Duiveland

Stap op en begin met fietsen op Schouwen-Duiveland. Er zijn hier eindeloos veel mooie plekken waar je naartoe kunt fietsen. Daarbij kun je zelf de route plannen, maar je kunt ook gebruik maken van allerlei bestaande routes. Kom je ook fietsen op Schouwen-Duiveland? 

Ontdek het eiland met deze 5 fietsroutes

Ben je klaar om op avontuur te gaan en het adembenemende Schouwen-Duiveland op twee wielen te verkennen? Dan is dit blog precies wat je nodig hebt! We nemen je mee op een virtuele fietstocht langs vijf prachtige fietsroutes die dit schitterende eiland te bieden heeft.

Stap op de pedalen
Fietsen door Vroongronden Op Schouwen-Duiveland

Culinaire verwennerij op je route

Ontdek de smaken van Zeeland tijdens een fietstocht langs lokale ondernemers! Verzamel heerlijke streekproducten voor een onvergetelijk Zeeuws diner thuis. Van zilte zaligheden tot ambachtelijke kazen en vers fruit, deze route biedt een culinaire ontdekkingsreis. Klaar voor een dag vol smaak en avontuur?

Prikkel je zintuigen

Buitendijks fietsen

Probeer ook zeker een keer een stukje buitendijks fietspad mee te pakken. Daar ervaar je, op de grens van land en water, het echte eilandgevoel. En dat af en toe met een flinke dosis mee- of tegenwind en altijd mooi uitzicht. Je kunt langs bijna de hele zuidkust van Schouwen-Duiveland buitendijks langs de Oosterschelde fietsen. Als je heel veel geluk hebt, zie je hier ook bruinvissen. Ook aan de noordkant van het eiland ligt er een mooi stuk buitendijks fietspad tussen Brouwershaven en Den Osse. Hier kijk je uit over de Grevelingen en het eiland Dwars in den Weg. 

Fietsers langs Oosterschelde

Kom fietsen op Schouwen-Duiveland

Bij de Fietscafés op Schouwen-Duiveland vind je diverse voorzieningen voor fietsers. De cafés staan ook aangegeven op de routeborden onderweg en op de online Fietsrouteplanner. Zij hebben fietsreparatiesets, EHBO-kits voor brokkenpiloten, routekaarten en vaak kun je je e-bike er ook opladen. Schouwen-Duiveland heeft dus alles te bieden wat je je maar wensen kunt, maar mocht je nou nóg meer willen, dan kun je ook een pontje pakken naar een van de andere Zeeuwse eilanden of de Brouwersdam. 

Fietsen in de jachthaven van Bruinisse

Meer fietsen - op Schouwen-Duiveland