Fietsen op Schouwen-Duiveland

Stap op en begin aan een heerlijk fietsavontuur. Schouwen-Duiveland heeft eindeloos veel mooie plekken waar je naartoe kunt fietsen. Daarbij kun je zelf de route plannen, maar je kunt ook gebruik maken van allerlei mooie bestaande routes.

Thematische fietsroutes

Op Schouwen-Duiveland vind je ook veel fietsroutes die verbonden zijn aan een (historisch) thema. Toen en nu voert je bijvoorbeeld langs historisch belangrijke plekken van het eiland en vertelt wat die geschiedenis nu nog te betekenen heeft. Expeditie Delta op Schouwen-Duiveland besteedt aandacht aan kustverdediging en de Deltawerken. Ook is er de route Monumentaal fietsen vanuit Zierikzee en een Watersnoodroute vanuit Ouwerkerk die natuurlijk ook het Watersnoodmuseum aandoet. Ook bijzonder, en gezellig met de kleine fietsers, is de Kinderroute op de Kop van Schouwen

Bekijk alle thematische fietsroutes

Wielrennen en lange afstandsroutes

Ben je zo iemand die een paar kuitenbijters van heuvels of duinen niet uit de weg gaat? Ben je na zo’n negentig kilometer fietsen nog zo fris als een hoentje? Ook voor jou zijn er genoeg fietsuitdagingen op Schouwen-Duiveland. Er lopen hier mooie mountainbikeroutes, wielrenroutes en langeafstandsroutes. De Zeeuwse Wind Wielerroute is maar liefst 126 km lang en voert naast Schouwen-Duiveland ook over Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Walcheren, de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. Hoe je deze route ook aflegt, je krijgt geheid met de zwaarste tegenstander te maken die je in Zeeland kunt tegenkomen: de wind. 

Bekijk route

Buitendijks fietsen

Probeer ook zeker een keer een stukje buitendijks fietspad mee te pakken. Daar ervaar je, op de grens van land en water, het echte eilandgevoel. En dat af en toe met een flinke dosis mee- of tegenwind en altijd mooi uitzicht. Je kunt langs bijna de hele zuidkust van Schouwen-Duiveland buitendijks langs de Oosterschelde fietsen. Als je heel veel geluk hebt, zie je hier ook bruinvissen. Ook aan de noordkant van het eiland ligt er een mooi stuk buitendijks fietspad tussen Brouwershaven en Den Osse. Hier kijk je uit over de Grevelingen en het eiland Dwars in den Weg. 

Voorzieningen

Op Schouwen-Duiveland zijn volop fietsvoorzieningen. Veel daarvan vind je bij Fietscafés. De cafés staan aangegeven op de routeborden onderweg en ook op de online Fietsrouteplanner staat horeca aangegeven met het Fietsers Welkom!-label.  Ze hebben fietsreparatiesets, EHBO-kits voor brokkenpiloten, je kunt er routekaarten kopen, ze weten de dichtstbijzijnde fietsenmaker te vinden en vaak kun je je e-bike er ook opladen. In principe heeft Schouwen-Duiveland dus alles te bieden wat je je maar wensen kunt, maar mocht je nou nóg meer willen, dan kun je ook een pontje pakken naar een van de andere Zeeuwse eilanden of de Brouwersdam. 

Meer fietsen - op Schouwen-Duiveland