Kastelen op Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland vind je twee sprookjesachtige kastelen: Slot Moermond en Slot Haamstede. Rondom beide kastelen kun je heerlijk fietsen of wandelen. Tijdens Open Monumentendag kun je een kijkje nemen achter de imposante houten deuren. 

Slot Haamstede

Slot Haamstede is een sprookjesachtig ridderkasteel en stamt uit de 17e eeuw. Je kunt het kasteel en het slotbos bezoeken tijdens excursies en Open Monumentendag. Vooral de ridderzaal spreekt tot de verbeelding met hoge balkenplafonds, kroonluchters en een ridderharnas. Rondom het slotbos staat een oude muur, begroeid met bijzondere planten zoals muurleeuwenbek en korstmossen. 

Bezoek het slot
Burgh-Haamstede slot kasteel

Slot Moermond

Slot Moermond is al vele malen herbouwd en het huidige kasteel stamt uit de 16e eeuw. Het heeft veel geleden tijdens de Watersnoodramp, toen het water twee meter hoog stond. Na restauratie is het kasteel nu in gebruik als congrescentrum en trouwlocatie. In de authentieke trouwzaal vind je donkere plafondbalken, een wandkleed en houten vloer. Het Slot is omringd door een gracht en ligt op Landgoed Moermond, een beschermd natuurgebied. 

Bezoek Slot Moermond
Erfgoed op Schouwen-Duiveland | Slot Moermond in Renesse

Beklim torens - op Schouwen-Duiveland