Kastelen op Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland vind je twee sprookjesachtige kastelen: Slot Moermond en Slot Haamstede. Rondom beide kastelen kun je heerlijk fietsen of wandelen. Tijdens Open Monumentendag kun je een kijkje nemen achter de imposante houten deuren. 

Slot Haamstede

Slot Haamstede is een sprookjesachtig ridderkasteel compleet met slotgracht en omringd door een bos. Het huidige kasteel stamt uit de 17e eeuw. Het kasteel is privé bewoond en het landgoed is niet vrij toegankelijk. Je kunt het kasteel en het slotbos bezoeken tijdens excursies en open monumentendagen onder begeleiding van een gids. Vooral de ridderzaal spreekt tot de verbeelding met hoge balkenplafonds, kroonluchters en een ridderharnas. Rondom het slotbos staat een oude muur, begroeid met bijzondere planten zoals muurleeuwenbek en korstmossen. 

Bezoek het slot

Slot Moermond

Net buiten Renesse ligt Slot Moermond. Het allereerste kasteel op deze plaats dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel is vele malen herbouwd en het huidige kasteel stamt uit de 16e eeuw. Het heeft veel geleden tijdens de Watersnoodramp, toen het water hier twee meter hoog stond. Na restauratie is het kasteel nu in gebruik als congrescentrum en trouwlocatie. In de authentieke trouwzaal ‘De Ridderzaal’ vind je donkere plafondbalken, een wandkleed en houten vloer. Het Slot is omringd door een gracht en ligt op het 45 hectare grote Landgoed Moermond, een beschermd natuurgebied. 

Bezoek Slot Moermond

Beklim torens - op Schouwen-Duiveland