Voor wie van water houdt

Een groot voordeel van het eilandleven op Schouwen-Duiveland is dat je overal kunt watersporten. De kust is nooit ver weg. Schouwen-Duiveland grenst aan allerlei verschillende wateren en dat zorgt ervoor dat je hier én zo ongeveer alle watersporten kunt beoefenen én dat er voor alle niveaus watersporters heel veel te beleven valt. Ervaren schuimers en zeerotten kunnen hier hun hartje ophalen en mensen met nog wat wankele zeebenen kunnen dat minstens zo goed. Maar let op: de wateren van Schouwen-Duiveland brengen één groot gevaar met zich mee: zodra je hier gaat watersporten, laat dat je niet snel meer los en blíj́f je plonzen, duiken, zwemmen, varen en verkennen!

Zee, meer, rivier en kreken 
Schouwen-Duiveland is omsloten door verschillende wateren. Aan de ene kant de Noordzee. Hier kun je uitdagende zeiltochten maken en langs de Noordzeekust is het fantastisch zwemmen, zonnen en strandsporten. Ook kun je uitdagende extreme sports beoefenen: kiten, windsurfen, wingsurfen, golfsurfen en water jumpen. Genoeg om je dagenlang in en op het water te vermaken. 

Nationaal Park Oosterschelde is een net iets rustiger vaargebied maar door de stroming soms ook nog steeds best uitdagend. Er zijn hier en daar kleine strandjes waar het heerlijk zwemmen is. Ook is dit een geweldig gebied om te duiken en te snorkelen. Je kunt bijvoorbeeld anemonen, kreeften, vissen en sepia’s (inktvissensoort) zien.  

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. En dat betekent dat je hier alle ruimte hebt om te zeilen of een tocht te maken in een motorboot. Een geweldige manier om de recreatie-eilanden te verkennen (neem je picknick mee). Ook is de Grevelingen een mooi gebied om te wind-, kite- of wingsurfen. Bovendien is dit een heerlijke plek om te suppen. Benieuwd wat er onderwater leeft? Er zijn volop duikplekken – zelfs wrakduiken is mogelijk en een aanrader.  
Kajakken en kanoën kun je zowel op de Noordzee, Oosterschelde als de Grevelingen. Maar je kunt ook meer landinwaarts terecht. Op de vaart tussen Den Osse en de Schelphoek is het prima peddelen, net als op de kreken bij Ouwerkerk. Hier is een recreatiegebied waar je trouwens ook lekker zwemmen en spetteren.  


Watersporten voor iedereen op Schouwen-Duiveland 
Watersporten is écht voor iedereen op Schouwen-Duiveland. Als geoefende surfer vormen hoge Noordzeegolven een heerlijke uitdaging. Moet je de technieken nog een beetje onder de knie krijgen, neem dan les en ga oefenen in de beschutte, ondiepe kom van het Grevelingenmeer bij de Brouwersdam. Zelfs als je niet een hele actieve watersporter bent, zijn er genoeg manieren om te genieten van het water. Stap op een rondvaartboot en ga op zeehondensafari. Gewoon met een drankje in je hand. Kortom, er is geen enkele reden om met beide benen aan de grond te blijven staan. Het water roept, en het is tijd om erin te duiken!

Bekijk - alle watersporten