Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. De ideale plek voor watersporters. Als je de Brouwersdam nadert, zie je bij veel wind de kites al in de lucht hangen. In de zomer is het een drukke toeristische plek. Daarbuiten is er alle ruimte om de natuur te ontdekken met niks anders om je heen dan het geluid van water én fluitende vogels. 

Zo ontstond het Grevelingenmeer

Na de Watersnoodramp werd de Brouwersdam aangelegd, daardoor ontstond een groot zoutwatermeer. Via een doorlaatsluis, de Brouwerssluis, stroomt zeewater het meer in en blijft het zoutgehalte op peil. Vissen zwemmen gewoon door deze sluis, zoals bijvoorbeeld haringen, die ieder voorjaar naar het Grevelingenmeer gaan om daar te paren.

Op-Schouwen-Duiveland-Grevelingenmeer-Paarden-Op-Het-Water

Surfen en zeilen nabij de Brouwersdam

Het Grevelingenmeer is geliefd bij bezoekers, die graag met hun camper of caravan op de Brouwersdam genieten van het uitzicht op het water. Ook weten vele watersporters het meer te vinden. Het water is hier minder onrustig dan de zee, terwijl er vaak wel wind staat. De ideale omstandigheden voor windsurfers en zeilers. Zeilers kunnen aanleggen bij een aantal onbewoonbare eilanden in het meer. Op sommige eilanden mag je ook wandelen en sta je oog in oog met paarden of runderen die hier ongestoord grazen.

Kom watersporten
Op-Schouwen-Duiveland-Zeilboot-Op-Water-Brouwersdam

Ontdek - het Grevelingenmeer