Uitwaaien langs de Noordzeekust

Op Schouwen-Duiveland vind je kilometers schoon zandstrand en veilig zwemwater. In de zomer ideaal voor een strandvakantie vol activiteiten. Buiten het hoogseizoen maak je hier eindeloze wandelingen langs het strand en door de duinen, zonder veel mensen tegen te komen. En wie weet kom je wel een zeehond tegen, die worden hier regelmatig gezien. 

Kilometers strand

Op alle stranden op Schouwen-Duiveland wappert de Blauwe Vlag. Vanaf het strand bij Westenschouwen heb je een bijzonder uitzicht: je kijkt zo op de Oosterscheldekering, ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De brede stranden zijn vooral populair bij fietsers. De stranden bij Renesse zijn erg populair in de zomermaanden. In de herfst kan je hier heerlijk lange wandelingen maken over het strand en door de duinen.

Meer over stranden
Strand kiters

Grootste bos van Zeeland

Boswachterij Westerschouwen grenst aan het strand en is omringd door een brede duinenrij. Vroeger vond je hier woeste zandduinen waar weinig groeide en waar wind en water vrij spel hadden. De inwoners van toen hadden het niet makkelijk, ze leefden vooral van wat ze op het strand vonden. Ze besloten een bos aan te planten om zo verstuiving van de duinen tegen te gaan. Beklim één van de grote zandduinen. Kun je jezelf voorstellen hoe het er hier vroeger uitzag?

Ontdek het zelf
Natuurgebieden Boswachterij Westerschouwen