Fietsroutes op Schouwen-Duiveland

Kilometers aan mooie fietspaden strekken zich voor je uit. Je kunt buitendijkse fietsroutes pakken of over oude polderdijken in het binnenland fietsen. Heb je zin om verderop te kijken? Dan pak je gewoon even een pontje naar de overkant – je bent in Zeeland dus er zijn altijd weer nieuwe overkanten. En wil je je even flink in het zweet te rijden, dan pak je een lekker uitdagende mountainbikeroute. Je bent hier eigenlijk nooit uit gefietst.

Buitendijks fietsen

Probeer zeker een stukje buitendijks fietspad. Daar ervaar je, op de grens van land en water, het echte eilandgevoel. En dat met een flinke dosis mee- of tegenwind. Je kunt langs bijna de hele zuidkust buitendijks fietsen. Ook aan de noordkant van het eiland ligt er een mooi stuk buitendijks fietspad tussen Brouwershaven en Den Osse. Hier kijk je uit over de Grevelingen en het eiland Dwars in den Weg.  

Fietsen over de dijk

Fietsnetwerk

Het Fietsroutenetwerk brengt je naar bijzondere plekken op Schouwen-Duiveland. Ook ideaal om te raadplegen voor de fietspaden die het geschiktst voor fietsers zijn. Waar twee paden elkaar kruisen, bevindt zich een genummerd knooppunt. Online kun je via de Fietsrouteplanner je route uitstippelen. Zo navigeer je makkelijk door de polders bij Dijkwater, trap je in een mum van tijd van de Vogelboulevard naar de Plompe Toren of maak je een tocht van Oosterland naar Zonnemaire. 

Route uitstippelen
Strandje Brouwershaven

Fietsverhuur - op Schouwen-Duiveland