Museum de Burghse Schoole

Benieuwd hoe het onderwijs eruit zag in 1920? Dit museum is gevestigd in een oud schoolgebouw waar één van de ruimtes is ingericht als klasl…

Benieuwd hoe het onderwijs eruit zag in 1920? Dit museum is gevestigd in een oud schoolgebouw waar één van de ruimtes is ingericht als klaslokaal. Hier vind je geen digitale middelen, maar leerlingen die schrijven met inkt uit potjes en een leraar die met krijtjes op het schoolbord krast. Ook in de andere ruimtes van het museum valt nog genoeg te leren en te ontdekken. Zo hoor je meer over de geschiedenis van de Kop van Schouwen en over de Karolingische Ringwalburg, één van de beter bewaarde burgen in Zeeland. Het heeft zijn naam te danken door zijn vorm van een ring met daaromheen een gracht en verstevigd met een hoge aarden wal. Ze dienden in de negende eeuw als verdediging tegen de vele aanvallen van de Vikingen. De wisselende expositie gaat vaak over een onderwerp dat te maken heeft met de Kop van Schouwen. 

Na een museumbezoek kun je spullen van toen kopen in het kleine, maar uitgebreide winkeltje. Denk bijvoorbeeld aan kroontjespennen, merklappen, leitjes en griffels en boeken met de schoolplaten en nog veel meer van vroeger zitten in het assortiment.

Tip: Maak gebruik van de gratis audiotour dat je, aan de hand van objecten in het museum, meer vertelt over de geschiedenis. 

Openingstijden

  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Gesloten tot begin april

Prijzen

  • Volwassenen€ 3,75
  • Kinderen€ 2,50 Kinderen van 6 tm 12 jaar oud
  • KinderenGratis Kinderen jonger dan 6 jaar
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN, Creditcard

Kenmerken

Locatie