Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede is een fijne badplaats dichtbij de Noordzeekust met brede stranden en schoon zwemwater. Met de natuurgebieden op de Kop van Schouwen binnen handbereik is er genoeg te ontdekken voor de actieve bezoeker: mountainbiken, paardrijden, fietsen, wandelen en klimmen, het kan hier allemaal. Naast natuur vind je hier ook veel bouwwerken en landschappen die herinneren aan het verleden, zoals de Karolingische Ringburgwal, de Walvisbunker, de Burghse Schoole en Slot Haamstede. 

Gemoedelijk dorp

In de dorpskern vind je verschillende winkels en horeca, waar je lekkere Zeeuwse delicatessen kunt kopen. Het is een fijne plek voor een lunchstop tijdens een fietstocht, zeker bij lekker weer als de terrassen buiten staan. Veel bezoekers komen voor de brede en schone stranden en de mooie natuur. Op loopafstand vind je natuurgebied Zeepeduinen en Slot Haamstede.

Burghse Schoole in Burgh

Ga mee terug in de tijd. Naar onderwijs zonder digitale middelen, waar leerlingen schreven met inkt uit potjes en waar de krijtjes op het schoolbord krasten. Dit zie je wanneer je een van de ruimtes binnenstapt van het museum de Burghse Schoole, gevestigd in een oud schoolgebouw van rond de 1845. De andere ruimtes vertellen het verhaal over de geschiedenis van de Kop van Schouwen en over de Karolingische Ringwalburg. 

Bezoek museum
Museum op Schouwen-Duiveland | Burghse Schoole in Burgh-Haamstede

Meer doen - in Burgh-Haamstede