Duiken en snorkelen

Schouwen-Duiveland is omgeven door prachtige duiklocaties in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Helder water en uitbundig veel dieren- en plantenleven vormen een geweldige combinatie. Je kunt hier heel veel onderwaterplezier beleven, maar ook als je wat meer aan de oppervlakte blijft en alleen snorkelt, kun je al heel veel moois zien. 
 
Duikgebied de Oosterschelde 
De Oosterschelde heeft heel veel verschillende duiklocaties. Je vindt ze op deze handige online kaart. Per locatie staat aangegeven welke dieren en planten je hier zou kunnen zien. In de Oosterschelde kun je bijvoorbeeld zeepaardjes spotten en eind april / begin mei sepia’s (inktvisachtigen) die van de Noordzee naar de zeearm komen om te paaien. De meeste kans om die bijzondere dieren te zien, heb je trouwens bij de Zeelandbrug aan de kant van Zierikzee.  
 
Grevelingenmeer 
In het zoute Grevelingenmeer is er weinig stroming. Daardoor is dit een relatief eenvoudigere plek om te duiken. En de geringe stroming heeft nog een voordeel: in dit meer heb je het beste onderwaterzicht van heel Nederland. Dat maakt het hier heel fijn duiken en snorkelen. 
 
Wrakduiken 
De bekendste locatie om te wrakduiken in Zeeland is Le Serpent dat op een diepte van zo’n 23 meter in het Grevelingenmeer ligt. Het speciaal voor duikers afgezonken schip is wel zestig meter lang en je bent er tijdens een duiktochtje dus echt even zoet mee. Ook in de Oosterschelde ligt een wrak: het Galjoen zonder Poen op een diepte van 25 meter. Het ligt deels onder het zand, maar de boeg en meerdere spanten zijn nog goed te zien.  
 
Faciliteiten 
Schouwen-Duiveland heeft veel duikfaciliteiten. Wil je een proefduik maken of leren duiken, dan kun je terecht bij meerdere duikscholen in de regio. Ben je een ervaren duiker en wil je materiaal huren of wil je alleen maar je flessen vullen? Er zijn duikcentra met allerlei materiaal en er zijn vulstations. Kortom, niks houd je tegen om het water in te gaan en met eigen ogen te zien dat Schouwen-Duiveland onderwater stiekem nog veel mooier is dan bovenwater. 

Top 10
Schouwen-Duiveland is goed vertegenwoordigd in de top 10 snorkellocaties van Nederland, in dit online gratis boekje kan het overzicht vinden. Verschillende locaties in het Grevelingenmeer en op de Oosterschelde. Er zijn meer dan 60 locaties op Schouwen-Duiveland waarvan je kan starten met duiken, de locaties zijn te vinden via deze kaart. 

Meer watersporten - op Schouwen-Duiveland