Kanoën en kajakken

Lekker peddelen en op eigen kracht het water verkennen. Recreatief en relaxt of stevig worstelend met de golven. Er zijn zoveel verschillende soorten water bij Schouwen-Duiveland dat je zelf makkelijk kunt kiezen hoe je vaardag eruit ziet.  
 
Kanotocht op Schouwen-Duiveland 
Iedereen kan kanoën. Je stapt in en peddelen maar. Heerlijk hoe snel het went en hoe soepel je door het water schiet. Op Schouwen-Duiveland zijn meerdere plekken waar je heel fijn kunt kanoën. Veilige plekken voor beginners, maar ook mooi genoeg om geoefende kanoërs of kajakkers te boeien. De kreken bij het Watersnoodmuseum bij Ouwerkerk hebben meerdere opstapplekken. Wie weet, zie je wel een ijsvogel wanneer je hier stilletjes door het water peddelt. Er ligt ook een kanoroute dwars door de akkers tussen Den Osse en Ellemeet. Onderweg kom je een drijvende steiger tegen waar je mooi kunt picknicken.  
 
Zeekajakken 
Ben je een geoefende kajakker? Dan kun je ook in de Noordzee terecht. Het kan hier lekker golven en dat zorgt voor uitdagingen die elke kajaktocht hier tot een avontuur maken waarbij je peddeltechniek zeker op de proef wordt gesteld. Laat die armspieren maar even flink werken! 
 
Kano of kajak huren 
Als je geen eigen kajak of kano hebt, kun je die op verschillende plekken huren en ook kun je meedoen aan georganiseerde vaartochten met gids. Zo kom je op de mooiste plekjes en kun je tegelijk profiteren van de kennis van ervaren kajakkers.  

Meer watersporten - op Schouwen-Duiveland