Producten uit de streek

Heel wat mooie producten komen hiervandaan. Door de ligging aan het water vind je op veel plekken verse zeevruchten en -groenten. Maar wist je dat hier ook hoge kwaliteit wijn wordt gemaakt? En dat er zout gewonnen wordt uit de Oosterschelde? Veel producten met Zeeuwse ingrediënten worden hier geproduceerd. 

Producten - uit de streek

Hier vind je Nederlands zeezout

Gevestigd in de hechte visserijgemeenschap Bruinisse vinden we een bijzonder streekproduct: zeezout uit de Oosterschelde. Onder de naam Zeeuwsche Zoute verkopen ze verschillende zoutsmaken met o.a. zeewier en zwarte knoflook. Het is een initiatief van Christian Clerx. Op een dag besluit hij een jerrycan te vullen met water uit de Oosterschelde en het zout te filteren. Dat is uiteindelijk het startschot geweest van Zeeuwsche Zoute. 

Ontdek het zout

Het verhaal achter de Zeeuwse wijnen

“We hadden nog nooit een druivenstruik van dichtbij gezien”, vertelt Johan van de Velde als zijn ouders het idee hebben ‘om de wijn in te gaan’. Erg verbaasd was hij niet aangezien zijn ouders, afkomstig uit de akkerbouw, altijd al van het pionieren waren. Buurman Frits was degene die de vader van Johan het laatste duwtje in de rug gaf wat nodig was om te beginnen. 

Proef Zeeuwse wijn