Producten uit de streek

Maak kennis met de meest bijzondere streekproducten van Schouwen-Duiveland, rechtstreeks uit Zeeland. Door de ligging aan het water vind je op veel plekken verse zeevruchten en -groenten. Denk bijvoorbeeld aan een pan Zeeuwse mosselen of de zilte smaak van oesters. Maar wist je dat hier ook hoge kwaliteit wijn wordt gemaakt? En dat er zout gewonnen wordt uit de Oosterschelde? Wij laten je graag kennismaken met een aantal van deze streekproducten. 

Proef de smaak - van Schouwen-Duiveland

Hier vind je Nederlands zeezout

Gevestigd in de hechte visserijgemeenschap Bruinisse vinden we een bijzonder streekproduct: zeezout uit de Oosterschelde. Onder de naam Zeeuwsche Zoute verkopen ze verschillende zoutsmaken met o.a. zeewier en zwarte knoflook. Het is een initiatief van Christian Clerx. Op een dag besluit hij een jerrycan te vullen met water uit de Oosterschelde en het zout te filteren. Dat is uiteindelijk het startschot geweest van Zeeuwsche Zoute. 

Ontdek het zout
Op-Schouwen-Duiveland-Zeeuwsche-Zoute-Eigenaar-Houdt-Product-Vast

Het verhaal achter de Zeeuwse wijnen

“We hadden nog nooit een druivenstruik van dichtbij gezien”, vertelt Johan van de Velde als zijn ouders het idee hebben ‘om de wijn in te gaan’. Erg verbaasd was hij niet aangezien zijn ouders, afkomstig uit de akkerbouw, altijd al van het pionieren waren. Buurman Frits was degene die de vader van Johan het laatste duwtje in de rug gaf wat nodig was om te beginnen. 

Proef Zeeuwse wijn
Op-Schouwen-Duiveland-Johan-Haalt-Wijn-Uit-Vat-Wijnhoeve-De-Kleine-Schorre

Verhalen van - streekproducenten