Met de hond

Kom snel het eiland verkennen door te wandelen met de hond op Schouwen-Duiveland! Van uitgerekte hondvriendelijke stranden tot vele hondenuitlaatgebieden op Schouwen-Duiveland. Het eiland heeft genoeg te bieden om jou en je trouwe metgezel te verwennen. Of je nou een lokale hondenhouder bent of een pluizige reisgenoot meeneemt voor een onvergetelijke vakantie, we wensen je een fijne tijd met je hond op Schouwen-Duiveland.

 

Losloopgebieden op Schouwen-Duiveland

Je hond even lekker los laten rennen? Dat kan in de speciaal daarvoor aangewezen losloopgebieden. Denk voordat je de hond gaat uitlaten wel aan een hondenpoepzakje. In de bebouwde kom, op de stranden en in recreatiegebieden moet de poep opgeruimd worden. In de meeste steden en dorpen en op grote parkeerplaatsen hangt een automaat met poepzakjes. Zo houden we samen Schouwen-Duiveland nog mooier en schoner voor iedereen, inclusief onze harige vrienden.

hond-op-het-strand

losloopgebieden - op Schouwen-Duiveland

Algemene regels

Tijdens het wandelen met de hond op Schouwen-Duiveland gelden er wat algemene regels. Zo moet de hond in de bebouwde kom aan de lijn, maar is hij daar buiten zo vrij als een vogel (tenzij anders aangegeven). Op het strand en in de zee mogen honden los van 1 oktober tot en met 30 april (tenzij anders vermeld). Van 1 mei tot 1 oktober mag dat van 19:00-10:00 uur, de overige tijden alleen aangelijnd. Let op: Op het Verklikkerstrand moeten honden aangelijnd van 1 april tot en met 15 september gedurende de hele dag en nacht, in verband met broedende vogels.

Hond-uitlaten-bij-vroonplas_renesse