Zuunig op Weze!

Waar je trots op bent daar zorg je goed voor, je bent er Zuunig op. Heb jij wel eens nagedacht over de impact die je hebt op je omgeving? Of je nu hier woont of op bezoek bent, ook jij hebt invloed op bijvoorbeeld de natuur, het verkeer en afval. Wij zijn Zuunig op Schouwen-Duiveland. Dit is ons thuis. Het is hier mooi en dat proberen we zo te houden. Ontdek het eiland, bewonder het en lever een positieve bijdrage. Samen maken we een verschil en dragen we bij aan een schoner, groener en duurzamer Schouwen-Duiveland.

 • ruim afval op

  Heb je zin om op te ruimen? Ga dan met je collega's of vriendengroep zwerfafval opruimen. Leen dan bij NME Schouwen-Duiveland een volledige materialenset om zwerfafval te rapen met handschoenen, grijpers, hesjes etctera.

 • pak vaker de fiets

  Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van je fiets. Ontdek het eiland op de fiets met de wind door je haar. Of huur er één.

 • Eet lokaal

  Lekkers hoeft niet van ver te komen. We zijn hier creatief met wat de zee en het land ons geeft. Stap eens op de fiets om je boodschappen te kopen in de polder.

 • Natuur(lijk)

  Respecteer de lokale natuur en cultuur: Wees verantwoordelijk en respectvol t.o.v. de natuurlijke omgeving en de lokale cultuur. Volg de aangegeven paden, gooi afval in de daarvoor bestemde bakken.

  Hond-uitlaten-bij-vroonplas_renesse
 • Nuttig wandelen

  Maak van je wandeling een opruimactie. Neem een lege tas mee en vul deze met het afval wat je tegen komt tijdens je wandeling.

 • Label Zuunig op Weze!

  Met zijn allen werken we aan een schoner en groener eiland. Dat doen we met activiteiten en evenementen die duurzaamheid omarmen. Je kan deze activiteiten herkennen aan het "Zuunig op Weze!" label.

  Bekijk de activiteiten
  Label Zuunig op Weze!
 • Duurzaam Schouwen-Duiveland

  Het toerisme is voor Schouwen-Duiveland enorm belangrijk. Onze gasten komen vooral ook voor de rijke natuur. Er wordt actief ingezet op duurzaamheid, biodiversiteit en het versterken van de natuur. De afgelopen jaren is Schouwen-Duiveland meerdere keren onderscheiden voor haar inspanningen op het gebied van duurzaam toerisme. 

  Ontdek de keurmerken
  Duurzaam Schouwen-Duiveland Stranden kop van Schouwen

In - samenwerking met