Zuunig op Weze!

Zuunig op weze! Waar je trots op bent daar zorg je goed voor, je bent er Zuunig op. Zuunig op Weze is de zwerfafval campagne van Schouwen-Duiveland. Het doel is om het zwerfafval op Schouwen-Duiveland te verminderen en te voorkomen. Want wij zijn Zuunig op ons eiland. Samen maken we een verschil en dragen we bij aan een schoner, groener en duurzamer Schouwen-Duiveland. Onderdeel van de campagne is het Zuunig op Weze! keurmerk. Het keurmerk geeft aan dat een evenement of activiteit een duurzaam karakter heeft. 

Kies je activiteit om - Zuunig op te Weze!

Nuttig wandelen

Maak van je wandeling een opruimactie. Neem een lege tas mee en vul deze met het afval wat je tegen komt tijdens je wandeling. Zo houden we Schouwen-Duiveland schoon en leefbaar voor iedereen. 

Trek je wandelschoenen aan

Zuunig op Weze! keurmerk

Binnenkort een evenement of activiteit dat een duurzaam karakter heeft en het Zuunig op Weze! keurmerk verdient? Meld je evenement aan via het aanmeldformulier en geef daar aan als je activiteit het Zuunig op Weze! keurmerk verdient. 

bekijk ze allemaal

Stichting Natuur- en Milieueducatie Schouwen-Duiveland

Stichting Natuur- en Milieueducatie Schouwen-Duiveland (NME SD), is een missie gedreven non-profit organisatie in het centrum van Zierikzee. De groene verbinder op ons prachtige eiland, Schouwen-Duiveland. 

Samen met anderen verbinden we inwoners, ondernemers en toeristen op concrete wijze aan groene maatschappelijke opgaven op de thema's: zwerfafval en circulair, klimaat en energie, biodiversiteit, gezonde voeding en mobiliteit. We zetten daarbij in op educatiemomenten en bewustwording met als doel: een duurzamer gedrag van de samenleving als geheel! Naast deze complexe thema’s is een van onze hoofdthema’s natuurbeleving. Want wie verliefd wordt op onze natuur ziet ook noodzaak tot behoud en bescherming!

 

In - samenwerking met