Kilometers aan wandelpaden

Er zijn duinen, er zijn onvermoede onverharde paadjes zomaar dwars door het boerenland. Er zijn routes waarbij je een waterpartij over moet steken met een trekvlot. Je kunt vogels spotten of genieten van schaduwrijke paden onder de bomen. Minstens zo fijn: een ommetje rond een van de dorpen of een historische stadswandeling in Zierikzee. Er zijn heel veel (thematische) wandelroutes. Van ommetjes waar je een uurtje zoet mee bent tot wat grotere afstanden. Maar één ding hebben ze gemeen: ze doen stuk voor stuk prachtige stukken van het eiland aan. 

Cultuur, geschiedenis én wandelen

Met de korte maar krachtige Parelroutes ontdek je mooie verborgen parels op Schouwen-Duiveland en dat op een speelse, interactieve manier waarmee je de kinderen ook in beweging krijgt. De Parelroutes zijn wandelroutes en puzzeltochten in één. Tijdens het wandelen ga je op zoek naar achterliggende verhalen van een gebied of plaats. Als je vervolgens puzzelvragen oplost en het woord weet te raden, is je Parelroute compleet. 

Meer over Parelroutes
Plan Tureluur

Alle parelroutes - op Schouwen-Duiveland

Ommetjes

Op de site van Stichting Landschapsbeheer Zeeland vind je heel veel verschillende ommetjes. De meeste hebben het hart van een van de mooie dorpen als basis en nemen je dan mee op een korte route door het boerenland er omheen. Heb je écht flinke wandelplannen, dan kun je ook het 154 kilometer lange Watersnoodpad bewandelen. Het is opgedeeld in tien etappes en je doet heel Schouwen-Duiveland aan.

Alle ommetjes
Op-Schouwen-Duiveland-Polders-Beekje-Met-Gras-Kronkelend

Volg ook één van deze routes - op Schouwen-Duiveland