Nationaal Park Oosterschelde

Dit is het grootste nationale park van Nederland. Bij laagwater zie je hier zeehonden op de zandplaten liggen. Bij hoogwater spot je met een beetje geluk zie je de rugvin van een bruinvis. Aan de zuidkust kijk je uit over een grote watervlakte, waar altijd wel iets te zien en beleven valt. Het Nationaal Park Oosterschelde leeft, onder en op het water. Je ruikt, hoort en proeft het! 

Wandel of fiets langs verdronken dorpen

In het voor- en najaar maak je bij Nationaal Park Oosterschelde de mooiste tochten. Onderweg leer je meer over de verwoestende kracht van het water. Water geeft en water neemt. Door verschillende overstromingen is het huidige Schouwen-Duiveland en zijn inwoners gevormd. Wat je niet ziet, zijn de verdronken dorpen. Door grote overstromingen zijn deze dorpen compleet onder water komen te liggen.

Ontdek verdronken dorpen
Fietsen over de dijk

Watersport: met volle zeilen of in alle rust

Op de Oosterschelde is er ruimte voor beide. Hijs de zeilen en laat je meevoeren door de wind. Of laat de motor het werk doen en leun achterover. Of stap in een kano en wie weet komt er een zeehond of bruinvis vlak naast je zwemmen. Alleen het idee dat onder het water zoveel dieren leven is al spannend. De Oosterschelde is ook de kraamkamer van sepia’s die hier in het voorjaar hun eieren leggen, een mooi moment voor duikers. Door de sterke stroming in de Oosterschelde is duiken alleen geschikt voor gevorderden.  

Kom watersporten
Oosterschelde varen over Oosterscheldekering

Ontdek meer in - Nationaal Park Oosterschelde