Zeilen en motorboot varen

Schouwen-Duiveland is aan alle kanten door water omgeven. Wil je die eilandsfeer proeven, dan móét je het water op. De elementen in. Hangend in de zeilen of rustig achterovergeleund in de zitjes van je motorjacht terwijl de zon over het water speelt. Elk water heeft hier zijn eigen charme en dat maakt de watersportmogelijkheden eindeloos.  
 
Varen op de Noordzee, Oosterschelde of Grevelingen 
De Noordzee vormt een uitdagend vaargebied. Er zijn stevige golven, je moet goed kunnen navigeren en tegen een stootje kunnen. Daar staat een enorme watersportkick tegenover. Wat waait die wind hier lekker door je haar en het is he-le-maal niet erg om af en toe een hap zeewater binnen te krijgen. Je voelt je elke keer koning van de zee als je wéér een golf bedwingt. De Oosterschelde is ook een bijzonder dynamisch vaargebied. Hier heb je te maken met allerlei sterke stromingen. Wat varen hier zo fijn maakt, is dat er altijd overkanten in zicht zijn en meerdere havens waar je aan kunt leggen. Je kunt hier prima een vaarvakantie houden. Het Grevelingenmeer barst trouwens ook van de vaarbestemmingen. Er zijn meerdere recreatie-eilanden waar je naartoe kunt varen en aan mag leggen om even te picknicken of zelfs te overnachten.  
 
Motorboot of zeiljacht huren 
Je kunt op pad met je eigen vaartuig, maar in de havens van Schouwen-Duiveland worden ook motorsloepen, motorjachten en zeilboten te huur aangeboden. Net wat je wilt, dus. En ga je voor een extra authentieke ervaring, dan kun je ook een vaarvakantie aan boord van een oude platbodem beleven.  
 
Hoe je ook gaat varen rond het eiland, het wordt sowieso genieten van de elementen, de uitzichten en heel veel water. Het weer, de luchten en het water zijn elke dag anders en daardoor kun je hier eigenlijk eindeloos blijven varen.

Meer watersporten - op Schouwen-Duiveland