Brouwershaven

Brouwershaven, ook wel ‘Brouw’ genoemd in de volksmond, ligt aan de Noordkust van Schouwen-Duiveland. Als smalstad aan de Grevelingen is het een paradijs voor zeilliefhebbers en een oase van rust en schoonheid. Maar dat is zeker niet alles! Proef Schouwen-Duiveland en verdwaal door de historische straatjes. Ontdek de Nicolaaskerk en bewonder andere historische monumenten. Brouwershaven telt er maar liefst 59. Genoeg te doen dus! En vergeet vooral niet, Brouwershaven heeft sinds de 15e eeuw officieel stadsrechten. 

Nicolaaskerk

De Nicolaaskerk in Brouwershaven is een iconisch historisch monument dat het hart van de stad siert. Deze prachtige kerk, vernoemd naar de heilige Nicolaas, dateert uit de 15e eeuw en staat bekend om zijn indrukwekkende gotische architectuur. Het is een van de meest opvallende kerken in Zeeland. De toren is maar liefst 62 meter. In de kerk worden ook vaak kunstwerken tentoongesteld en evenementen georganiseerd. 

Bezoek de kerk
Kerk in Brouwershaven

Ideaal voor watersporters

Met zijn ligging pal aan het Grevelingenmeer is Brouwershaveneen ideale verblijfsplaats voor watersporters. Sinds de aanleg van de Brouwersdam en de realisatie van de jachthaven is toerisme de belangrijkste inkomstenbron. In de zomer ligt de haven vol met plezierboten en is er een gezellige drukte in de kleine havenplaats. Vanuit het dichtbijgelegen Den Osse vertrekken rondvaartboten voor een tocht over het Grevelingenmeer.  

Ontdek het Grevelingenmeer
Avondzon bij de jachthaven in Brouwershaven

Jacob Cats

Brouwershaven is de geboorteplaats van Jacob Cats (1577). Hij is bekend geworden als politicus en dichter. In Brouwershaven vind je nog volop verwijzing naar deze bekende inwoner. Zo staat op de markt een standbeeld van Jacob Cats. Het Brouws Museum draait een video over zijn leven en zijn werk. Maak een Jacob Cats stadswandeling en leer Brouwershaven kennen door de ogen van deze bekende inwoner. 

Bekijk de wandelroute
Standbeeld Jacob Cats

Nog meer zien - in Brouwershaven