Monumentenstad Zierikzee

De grootste stad van Schouwen-Duiveland staat vol met mooie monumentale panden, het zijn er meer dan 500. De geschiedenis ligt letterlijk op straat. Hier kan je uren dwalen door straten met oude klinkerstenen, historische ophaalbruggen en gerestaureerde oude boten. Dit alles omringd door sfeervolle huizen met trapgevels die rijk zijn gedecoreerd. In de winkelstraten vind je naast de bekendere ketens ook kleine boetieks die Zeeuwse producten verkopen, zoals zeep met zout uit de Oosterschelde. Uitgewandeld? Plof dan neer op het terras met uitzicht op de vele schepen die de haven in- en uitvaren. 

Oude en Nieuwe haven

Zierikzee heeft zijn welvaart en rijkdom te danken aan de ligging aan het water. Nu is het de thuishaven voor de mosselvloot en is het de drukste passantenhaven van Zeeland. Het is heerlijk om met je eigen boot naar Zierikzee te varen. Een van de hoogtepunten is het meevaren met de schepen van de Museumhaven, zo zie je Zierikzee vanaf het water. Bezoek ook het Havenhoofd, aan het eind van de Nieuwe Haven. Hier kijk je uit over de Oosterschelde, het is een goede plek om zeehonden en bruinvissen te spotten. Ga ook mee op een zeehonden- en bruinvissensafari.

Bekijk rondvaarten
Zierikzee Museumhaven

De Dikke Toren

Groot en opvallend, dat is de Dikke Toren van Zierikzee, die officieel de Sint-Lievensmonstertoren heet. Klim zeker ook naar boven via de 278 traptreden. Als beloning kijk je vanaf 62 meter hoogte weids uit over de stad, de Oosterschelde en de Zeelandbrug.

Beklim Dikke Toren
Zierikzee Dikke Toren Sint Lievemonstertoren

Nog meer bewonderen - in Zierikzee