Mosseldorp Bruinisse

In mosseldorp Bruinisse vind je veel mosselkweek en visserij. Het zijn van oudsher belangrijke inkomstenbronnen en dat zie je nog steeds aan de vele mosselkotters in de haven. Als je ergens verse mossels kunt eten, dan is het wel in Bru. Wil je meer over geschiedenis van de mossel? Het antwoord vind je in Brusea, waar je 100 jaar terug in de tijd stapt als je het ‘vissersuusje’ bezoekt.  

Uit de streek

Aan de haven liggen grote mosselkotters met korven, waarmee de mosselen worden opgevist. Bruinisse ligt aan het Grevelingenmeer en de Oosterschelde, ideaal voor de visserij. In de Oosterschelde hebben vissers percelen waar ze mossels kweken en vissen vangen. De mossels zijn hier volgens de kwekers zo lekker doordat het water in Nationaal Park Oosterschelde een hoge kwaliteit heeft. 

Ontdek streekproducten

Watersporten

Door de ligging aan het Grevelingenmeer en de Oosterschelde trekt Bruinisse ook veel watersporters. In de jachthaven vind je alles wat je nodig hebt voor je bezoek aan Bruinisse. Plons, nadat je hebt aangelegd meteen in het Grevelingenmeer. Wil je meer leren over het leven in Nationaal Park Oosterschelde en zeehonden spotten? Ga dan mee op zeehondensafari. De rondvaartboten vertrekken vanuit de haven van Bruinisse. Wie weet heb je geluk en spot je onderweg ook nog bruinvissen. 

Meer over rondvaarten

Nog meer doen - in Bruinisse