Renesse

Renesse is een echte badplaats met zijn ligging aan de Noordzee. Veel toeristen genieten van de kilometerslange zandstranden en schoon zwemwater. Wil je Renesse actief ervaren? Kom dan buiten het hoogseizoen en neem je fiets mee. Er zijn mooie fietstochten te maken bijvoorbeeld door de Vroongronden of naar Slot Moermond. Aan de rand van Renesse ligt het Transferium, een grote gratis parkeerplaats. Vanaf hier vertrekken gratis bussen naar het strand, dorp of de camping. Zo wordt een bezoek aan Renesse wel heel aantrekkelijk. 

Strand

Renesse is een van de bekendere kustplaatsen op Schouwen-Duiveland. Hier vind je kilometers aan brede zandstranden, van echte familie badstranden tot meer natuurstranden vol met vogels en soms zelfs een zeehond. Haal een ijsje of snack bij een van de strandpaviljoens of eindig daar jouw stranddag met een diner terwijl je geniet van de zon die langzaam in de zee zakt.  

Bezoek de eindeloze stranden
De strandovergang bij Renesse geeft uitzicht op het brede Noordzeestrand

Fietsen door Renesse

Met de fiets maak je makkelijk uitstapjes in de omgeving: de Brouwersdam, Boswachterij Westerschouwen, Burgh-Haamstede, de Plompe Toren en zelfs de Oosterscheldekering zijn allemaal per fiets goed te bereiken. Na je fiets- of wandeltocht vind je voldoende restaurants in Renesse als je je dag wilt afsluiten met een borrel of een goed diner. 

Bekijk fietsroutes
Fietsroute Kop van Schouwen | Tussenstop bij slot Moermond

Strik je veters

Ontdek al wandelend Renesse en omgeving. Waai lekker uit langs de 21 kilometer lange kustlijn tijdens stevige wandeltochten. Wie weet zie je hier wel zeehonden tijdens je wandeling. Vanaf het strand bij overgang Jan van Renesseweg zie je ze vaak bij laagwater liggen op de zandbanken voor de kust.

Ontdek wandelroutes
Wandelroutes langs het strand zoals bij de Jan van Renesseweg

Ook leuk om te doen - in Renesse